Grolsch – testimonial deelnemer training

René Heubach – Leider Smaakpanel Grolsch – 55 jaar

leermoment

Het loskomen uit vaste ideeën/routines is altijd lastig. Door jullie aanpak van een gestructureerde opbouw gecombineerd met creativiteit laat je hier anders naar kijken. Ik denk dat dat element mijn belangrijkste leermoment is geweest. Dit levert ook wat op. Je bent beter in staat om buiten de kaders te kijken. De uitdaging is om dit te blijven doen. Het is erg verrassend om te merken hoe creatief bezig zijn hierin een rol kan spelen. Dat levert ook meer interactie op met de andere deelnemers. Die geven je soms door hun teken- en knutselvaardigheden een andere kijk op uitdagingen. De vergelijking tussen tegengestelde issues vanuit de praktijk vond ik verfrissend. Dat is zeker een methode die ik vaker ga gebruiken. Ik heb nogal wat trainingen gedaan op het gebied van samenwerken en communiceren maar deze elementen waren helemaal nieuw voor mij.

trainers

Indien er resultaat uit een dergelijke training moet komen, dan heb je bekwame trainers nodig. Ik ben van mening dat jullie elkaar hierin op de juiste wijze aanvullen. Waarbij Elisabeth het creatieve proces initieert en bewaakt en Anneke meer de structuur en overzicht behoud. Anneke geeft dan ook regelmatig de samenvattingen en feedback naar de groep. Anneke helpt ook bij de vertaling van concept/idee naar concrete aanpak. Deze combinatie werkt prettig.

teamtraining QC bij Grolsch

vervolg

We hebben onze uitdagingen met opvolgacties laten zien aan het management van Operations. Binnen dit team is onze aanpak goed ontvangen en zijn er vervolgstappen gepland met commitment van het management. Met vier van onze uitdagingen zijn we nu concreet aan het werk. Het is wel een zaak van de lange adem. Een aantal zaken hopen we voor de zomer afgerond te hebben. Uit de Be Bold cursus hebben we samen een lijst van ongeveer 20 issues gedistilleerd waar we ook mee verder gaan.