Methode

Loslaten

Door middel van creatieve werkvormen met diverse materialen (zoals papier, potlood, verf, hout, afvalmateriaal, stof, klei) maar ook bijvoorbeeld door fotografie, mime of muziek kun je loslaten. Los van je dagelijkse beslommeringen, van je onzekerheid, van het vastzitten in gewoontes en regeltjes of gewoon lekker even los van alles en daardoor dichter bij jezelf.  Zo ontstaat er ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

Geen theorie, maar in de actie-stand: Creatief Doen.

 

Plezier

We willen je het plezier teruggeven in het creatief bezig zijn, in het genieten van jezelf. Jij wordt gewaardeerd om wie je bent, en dat zie je terug in wat en hoe je iets maakt. Want wat jij maakt is uniek en daarom goed. Dat ben jij!  Het maakt je sterker. En daardoor kun je ook de kwaliteiten van de ander waarderen en binnen een team benutten. Zo kun je ook als team samen genieten en leren van elkaar, waardoor de teamkracht sterker en groter wordt. Dit doen we door uitdagende opdrachten aan een groep te geven.

Dit kan ook omgezet worden in een gezamenlijk kunstwerk.

 

Toepassen

We leren je hoe je door Creatief Denken  kunt omgaan met uitdagingen en er veel nieuwe, verrassend andere ideeën voor kunt bedenken. Daarna gaan we aan de slag met het toepassen van deze denktechnieken in je team. Door onze aanpak worden de ideeën uitgewerkt, verbetert en concreet gemaakt en vervolgens omgezet in toepasbare en resultaatgerichte acties.

Deze leerervaring zorgt voor eigenaarschap en ook dat het Creatief Zijn blijvend is.

Waarom

Vandaag moet je erg veel en mag je eigenlijk geen fouten maken. Succes is de drijfveer van je omgeving en daarmee ook snel je eigen drijfveer. Geen tijd voor experimenteren, creativiteit, betrokkenheid met jou als persoon.

Dat zien we graag anders.

Mensen leren juist door ‘fouten’  te durven maken, door uit te proberen, lef te hebben en door gezien te worden. Wij willen graag dat jij en je team de kracht van creativiteit (her)ontdekt, met je verstand, je gevoel en je lichaam. Door uit je hoofd te gaan, te doen, kom je los. Je krijgt plezier in hoe je iets doet.

Een hemelbestormer is een idealist en dat zijn dus wij ook!  Lees hier nog meer over waarom we zo gemotiveerd zijn om mensen in hun kracht te zetten.

Wil je dat wij je helpen om het creatief denken toe te passen op je werk, een impuls in het bedenken van nieuwe ideeën? Volg dan onze workshop

Wil je een win-win resultaat voor mens, team en organisatie? Informeer dan naar onze teamtraining op maat.