Teamtraining Be Bold bij Grolsch

Grolsch is een onderneming met een rijke traditie. De bierbrouwerij heeft een historie die teruggaat tot 1615 en is tegenwoordig gevestigd in Enschede. Nederland is de thuismarkt van Grolsch. We hebben een inspirerende rondleiding gehad door deze bijzondere brouwerij in het oosten van Nederland. Top om daar met De Hemelbestormers aan de slag te gaan!

teamtraining QC bij Grolsch

We hebben aan het team Quality Control van Grolsch de  training Be Bold gegeven, die ervoor gezorgd heeft dat de nieuwe visie werd ontdekt, eigen gemaakt en toegepast. Loskomen, lef tonen, creativiteit en eigenaarschap kenmerken deze teamtraining. Wat hebben wij genoten van het trainen en van de enthousiaste deelnemers!

teamtraing QC bij Grolsch door de Hemelbestormers

Een paar reacties:

‘Het was erg leuk om te doen en we hebben veel geleerd, zoals het op een andere manier ideeën bedenken voor een uitdaging/probleem. Dat willen we zelf ook gaan toepassen in ons overleg!’

 ‘Ik heb al veel trainingen zien komen en gaan, maar dit was echt vernieuwend. Niet teveel theorie maar gewoon aan de slag. Ook het uitwerken van de ideeën zat goed in elkaar. Hier kunnen we verder mee!’

 ‘Nooit gedacht dat creatief doen en denken zo anders, leuk en inspirerend zou zijn.  Mooi ook om een tastbaar kunstwerk als reminder te hebben.’

het gezamenlijke kunstwerk (110 x 110 cm)

van creatieve expeditie naar blijvende innovatie

Ben jij ook zo’n avonturier die van uitdagingen houd? Geniet jij ervan om in je vakantie jezelf uit te dagen door een berg te beklimmen? Bij het bergbeklimmen kom je uiteindelijk in ruig terrein en op grote hoogte: een prachtig uitzicht en het gevoel iets gepresteerd te hebben zijn je beloning!

berg beklimmen de hemelbestormers

Zo is het ook met het ontwikkelen van jezelf: het kost tijd, moeite, doorzettingsvermogen, blijven leren en ook luisteren naar je hart. Denken in ‘hoe kan het anders en beter en wat kan er nog meer?’ Dat doen we dan ook met onze trainingen.

We trainen teams en ook de trainers/ managers/L&D-ers zelf om onze methode te leren en door te geven. Omdat het een cyclisch proces is. Om te kunnen inspringen op steeds veranderende ontwikkelingen en vragen. Het resultaat is onder meer zelfvertrouwen, eigenaarschap en vernieuwende ideeën en weten hoe je dat in nieuwe situaties ook kunt toepassen. Door onze aanpak worden de nieuwe ideeën uitgewerkt, verbetert en concreet gemaakt en vervolgens omgezet in toepasbare en resultaatgerichte acties.

Wil je vrijblijvend meer weten over onze methode of onze trainingen?
neem dan Contact op met ons.

Ha L&D-er, wil je samen betere leerervaringen ontwerpen?

Ben jij L&D-er of learning professional en net als wij op zoek naar manieren om betere leerervaringen te ontwerpen? Een manier die structuur biedt en vrijheid geeft aan creativiteit? Een manier die zorgt voor verandering die ontstaat uit eigenaarschap?

Wij hebben deze manier bedacht en ontwikkeld in een methode. Deze gebruiken we als dehemelbestormers zelf bij onze klanten en zij hebben er zoveel baat bij, dat we deze ook met jou willen delen. We willen dit met je delen door je de methode te laten ervaren, zodat jij in je werk verschil kunt maken. Samen met andere learning professionals proef  je hoe je leerervaringen ontwerpt die uitgaan van co-creatie en verandering als doel hebben.

Zou jij interesse hebben in een trainingssessie? Of heb je behoefte aan informatie hierover? Of wil je meedenken over welke leervorm het beste bij jou past? We horen het graag van je!

#LXD #L&D #verandering  #eigenaarschap

Facetten Leerervaringen

Make space for change

Last week we had the privilege to give a workshop at the LXDCON in Amsterdam. A wonderful international conference with people who love to learn about making impact through creating learning experiences.

The title of our workshop was: “Make space for change”. And this title triggered a lot of people to attend our workshop.  We invited people to experience for themselves how to make space for change. Through our method and by using the power of creativity the workshop was triggering them to go beyond their own patterns and ideas.

Looking back we find ourselves questioning why so many people are intrigued by making space for change. Change often is a process that has to do with effort, perseverence and overcoming obstacles. As learning is changing, also learning can be a process that takes time and effort.

So what do you say to people when they want to learn, but only when it is fun?

In real life we met several clients who noticed a problem/challenge in their workprocess, or in the workprocess of their team. And already had a solution at hand to fix the problem.  The solution often was an trainingprogram that ensured the funfactor. Because they were afraid they could not get commitment without it.

As we see it, the funfactor can flatten the impact. Fun is nescesarry to engage people for sure. But not to really make an impact. Impact can be reached by changing behaviour and therefore challenges that take effort and overcoming obstacles are mandatory.

As Skystormers we try to reach the sky, and make impact in the lifes of our clients. We would love to give a workshop or insiprational session at your event. Or help you with your question on how to make space for change.

Just give us a call or write a mail so we can make space together.

anneke@dehemelbestormers.nl , elisabeth@dehemelbestormers.nl

Onderwijs en Creativiteit

Ken je dat? De werkdruk is te hoog; er is een lerarentekort; het onderwijs moet vernieuwen; de school heeft een nieuwe visie; je komt niet toe aan wat je de leerlingen echt wilt meegeven voor hun leven; je team werkt niet echt samen.

inhouse training de hemelbestormers

Dat zou je toch anders willen zien! Het belang van open kijken naar wat er mogelijk is, maar bijna niemand komt er aan toe. ‘Ja, maar …’ hoor je al snel. ‘Wat levert het op? Het kost te veel tijd. We doen toch al heel veel! Daar is geen budget voor.’

Een onderdeel van creatief denken is het uitstellen van oordeel. Hiermee sta je open voor mensen en ideeën om je heen. Je gaat anderen weer zien vanuit hun kracht. Dat kun je in iedere les of activiteit toepassen. Opvallend is dat de mensen die dit kunnen elkaar hier ook scherp op houden. Zo bouwen ze voort op elkaars ideeën en reageren ze met ‘Ja, en ..’

Wil je dit en andere creatieve denktechnieken ook leren met je team? We denken graag met je mee, helpen door onze aanpak om hogerop te komen met innovatie binnen de school en met jouw ideeën voor het onderwijs! 

 

Why? waarom we doen wat we doen

Steeds sneller en vaker is er binnen organisaties sprake van nieuwe doelen, een andere visie, hogere targets die gehaald moeten worden en personeel dat  duurzaam inzetbaar moet zijn.

Bij onze klanten merken we dat de druk op hun mensen steeds hoger wordt. Ze lopen dan mogelijk tegen hun grenzen aan, omdat er geen ruimte meer is voor fouten, alleen maar voor successen. De motivatie van het personeel gaat daarmee omlaag en de kans op bijvoorbeeld een burn-out wordt groter.

why_uitdaging_aanpak

Hoe houd je je personeel nog gemotiveerd om mee te gaan in deze veranderingsprocessen?

Wij denken dat er ruimte moet en kan zijn voor innovatie vanuit de mens, persoonlijke betrokkenheid en leren door te doen en fouten te mogen maken. Als je (h)erkend wordt en gewaardeerd wordt, voel je je meer tevreden en ga je ook meer je best doen voor de ander vanuit je kracht en passie.
Mensen kunnen leren en dat is ook fouten durven te maken. Die ruimte krijgen ze bij ons. Daarom geven wij trainingen vanuit betrokkenheid met de persoon. Op zoek naar plezier in het proces waarbij je je verstand, je gevoel en je lichaam gebruikt. En waardoor je zelfwaardering krijgt.

Wij zijn er van overtuigd dat je meer kunt halen uit wat er in de mensen zit door ze eigenaar te laten worden van de verandering. Dit doen we door ze te motiveren tot aanpassen aan een nieuwe situatie vanuit eigenheid en eigenaarschap. We maken hierbij gebruik van de kracht van creativiteit en creatieve denktechnieken.  Zo komen ze op nieuwe ideeën en oplossingen, die worden uitgewerkt en omgezet in concrete acties.

how_uitdaging_aanpak

Wij geloven in de kracht van creativiteit en creatief denken. We genieten er van als we mensen in hun kracht kunnen zetten, als ze blij en verrast zijn door onze methode loslaten - plezier - toepassen. Het is prachtig om ze te laten ontdekken dat hun eigen ideeën omgezet worden in toepasbare projecten die verbetering brengen in het bedrijf. We zien bij onze klanten dat deze methode aanslaat.

Is het voor jouw bedrijf ook de tijd om ruimte te geven aan je team?

Wij beloven dat je bij ons leert om het plezier weer terug te vinden door eigenaar te worden van het proces, gebruikmakend van de kracht van creativiteit.

what_ eigenaarschap_uitdaging_oplossing

leren - ontwikkelen - betrokkenheid - verandering - creativiteit - nieuwe ideeën uit mensen zelf - eigenaarschap - concrete acties - blijvend resultaat

Heb je vragen of wil je overleggen wat wij voor jou kunnen doen, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.