Onderwijs en Creativiteit

Ken je dat? De werkdruk is te hoog; er is een lerarentekort; het onderwijs moet vernieuwen; de school heeft een nieuwe visie; je komt niet toe aan wat je de leerlingen echt wilt meegeven voor hun leven; je team werkt niet echt samen.

inhouse training de hemelbestormers

Dat zou je toch anders willen zien! Het belang van open kijken naar wat er mogelijk is, maar bijna niemand komt er aan toe. ‘Ja, maar …’ hoor je al snel. ‘Wat levert het op? Het kost te veel tijd. We doen toch al heel veel! Daar is geen budget voor.’

Een onderdeel van creatief denken is het uitstellen van oordeel. Hiermee sta je open voor mensen en ideeën om je heen. Je gaat anderen weer zien vanuit hun kracht. Dat kun je in iedere les of activiteit toepassen. Opvallend is dat de mensen die dit kunnen elkaar hier ook scherp op houden. Zo bouwen ze voort op elkaars ideeën en reageren ze met ‘Ja, en ..’

Wil je dit en andere creatieve denktechnieken ook leren met je team? We denken graag met je mee, helpen door onze aanpak om hogerop te komen met innovatie binnen de school en met jouw ideeën voor het onderwijs! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *