Ontwerp training “Make space for change”

Heb jij als leerprofessional hart voor de ontwikkeling van je medewerkers of deelnemers? En zie je dat de veranderingen om hen heen steeds sneller gaan? Zou je graag willen dat ze hun veranderende werkzaamheden als uitdaging zien om te leren? Maar weet je niet hoe en waar je moet beginnen om hen te stimuleren? Herkenbaar!  Het maken of organiseren van een enkele training is iets anders dan een mindset creëren voor omgaan met veranderingen.

Wat bieden we 
Je leert leerervaringen te ontwerpen:

  • die je tools geeft voor het stimuleren van mindset om om te gaan veranderingen.
  • met gebruik van een  cyclisch ontwerpproces 
  • die uitgaan van de persoonlijke behoeftes van jouw deelnemers.
  • die de visie van de organisatie  als uitgangspunt meeneemt.
  • door zelf ervaringsdeskundige te worden tijdens de training.

Methode

Door onze methode van een gestructureerd proces in combinatie met creativiteit, kunt u die leerervaringen ontwerpen die zich richten op blijvende verandering. We bieden een ontwerpmethode die creatieve technieken en Service DesignThinking combineert.

Jouw resultaat

Hoe leuk is het om je deelnemers enthousiast te maken en zonder grenzen na te laten denken over mogelijkheden in plaats over onmogelijkheden.  

Onze methode “Loslaten – Plezier – Toepassen” kun je gebruiken en toepassen in je eigen situatie. Je gaat naar huis met een ontwerp van een leerervaring voor jouw deelnemers.

So let’s Make space for change!