van creatieve expeditie naar blijvende innovatie

Ben jij ook zo’n avonturier die van uitdagingen houd? Geniet jij ervan om in je vakantie jezelf uit te dagen door een berg te beklimmen? Bij het bergbeklimmen kom je uiteindelijk in ruig terrein en op grote hoogte: een prachtig uitzicht en het gevoel iets gepresteerd te hebben zijn je beloning!

berg beklimmen de hemelbestormers

Zo is het ook met het ontwikkelen van jezelf: het kost tijd, moeite, doorzettingsvermogen, blijven leren en ook luisteren naar je hart. Denken in ‘hoe kan het anders en beter en wat kan er nog meer?’ Dat doen we dan ook met onze trainingen.

We trainen teams en ook de trainers/ managers/L&D-ers zelf om onze methode te leren en door te geven. Omdat het een cyclisch proces is. Om te kunnen inspringen op steeds veranderende ontwikkelingen en vragen. Het resultaat is onder meer zelfvertrouwen, eigenaarschap en vernieuwende ideeën en weten hoe je dat in nieuwe situaties ook kunt toepassen. Door onze aanpak worden de nieuwe ideeën uitgewerkt, verbetert en concreet gemaakt en vervolgens omgezet in toepasbare en resultaatgerichte acties.

Wil je vrijblijvend meer weten over onze methode of onze trainingen?
neem dan Contact op met ons.

Ha L&D-er, wil je samen betere leerervaringen ontwerpen?

Ben jij L&D-er of learning professional en net als wij op zoek naar manieren om betere leerervaringen te ontwerpen? Een manier die structuur biedt en vrijheid geeft aan creativiteit? Een manier die zorgt voor verandering die ontstaat uit eigenaarschap?

Wij hebben deze manier bedacht en ontwikkeld in een methode. Deze gebruiken we als dehemelbestormers zelf bij onze klanten en zij hebben er zoveel baat bij, dat we deze ook met jou willen delen. We willen dit met je delen door je de methode te laten ervaren, zodat jij in je werk verschil kunt maken. Samen met andere learning professionals proef  je hoe je leerervaringen ontwerpt die uitgaan van co-creatie en verandering als doel hebben.

Zou jij interesse hebben in een trainingssessie? Of heb je behoefte aan informatie hierover? Of wil je meedenken over welke leervorm het beste bij jou past? We horen het graag van je!

#LXD @LXDCON #L&D # verandering # co-creatie #eigenaarschap

Facetten Leerervaringen

Make space for change

Last week we had the privilege to give a workshop at the LXDCON in Amsterdam. A wonderful international conference with people who love to learn about making impact through creating learning experiences.

The title of our workshop was: “Make space for change”. And this title triggered a lot of people to attend our workshop.  We invited people to experience for themselves how to make space for change. Through our method and by using the power of creativity the workshop was triggering them to go beyond their own patterns and ideas.

Looking back we find ourselves questioning why so many people are intrigued by making space for change. Change often is a process that has to do with effort, perseverence and overcoming obstacles. As learning is changing, also learning can be a process that takes time and effort.

So what do you say to people when they want to learn, but only when it is fun?

In real life we met several clients who noticed a problem/challenge in their workprocess, or in the workprocess of their team. And already had a solution at hand to fix the problem.  The solution often was an trainingprogram that ensured the funfactor. Because they were afraid they could not get commitment without it.

As we see it, the funfactor can flatten the impact. Fun is nescesarry to engage people for sure. But not to really make an impact. Impact can be reached by changing behaviour and therefore challenges that take effort and overcoming obstacles are mandatory.

As Skystormers we try to reach the sky, and make impact in the lifes of our clients. We would love to give a workshop or insiprational session at your event. Or help you with your question on how to make space for change.

Just give us a call or write a mail so we can make space together.

anneke@dehemelbestormers.nl , elisabeth@dehemelbestormers.nl

Beweging – wat doet dat met jou?

De Hemelbestormers on tour: tussen-etappe

Onze fietsreis brengt ons vandaag bij Hans van der Vlis, in de binnenstad van Deventer. Vanuit zijn bedrijf Commovendo werkt hij met individuen, koppels en teams aan relaties. Zijn kracht is het ruimte geven aan iets wezenlijks dat in de knel is gekomen. Wat ons bij hem bracht is zijn aandacht voor beweging.

In ons artikel in het MKB Deventer- magazine (juni 2018)  beschrijven we dat we zelf in beweging blijven om zo de Hemelbestormers te kunnen laten groeien. Beweging geeft ons energie en ruimte voor nieuwe ideeën, voor een andere aanpak, voor verandering. Wat mij aanspreekt in onze ontmoeting met Hans is dat ik merk dat ik wezenlijk verschil van Elisabeth. In hoe ik ben en hoe ik contact maak als we bij Hans zijn. Maar ook hoe Elisabeth en ik onderling verschillen in kwaliteiten. Dat verschil is een positieve, toegevoegde waarde en is de kracht van ons samen. Een waarde om vanuit ons als De Hemelbestormers beweging op gang te krijgen en te laten stromen binnen een team of voor jou persoonlijk.  Een verschil in aanpak, die we samenbrengen tot een sterk geheel, om daarmee jou te helpen de kracht van creativiteit te ontdekken en te gebruiken.  Want daar gaat het ons om; verschil te kunnen maken in jouw leven persoonlijk of in je team.  En daar is de beweging in het proces van creativiteit super belangrijk in. Wil jij ook in beweging komen? Durf jij je uitdagingen aan te gaan en verschil te maken? En wil je voor het team en jou plek daarin ruimte ontdekken voor mogelijkheden?

Kom in beweging en maak contact met ons.

Even wat inspiratie:

 

Inspirational hike

Wandel je ook een keer met ons mee?

Anette: het was heerlijk om te wandelen in de natuur, rustgevend. Het heeft me veel plezier en nieuwe inzichten gebracht. En ik heb geleerd om op een luchtige manier naar allerlei ‘problemen’ te kijken.

Zo gaaf om te zien hoe de deelnemers tijdens onze wandeling leren om met andere ogen te kijken naar hun omgeving, letterlijk en figuurlijk. En vervolgens, onder het genot van koffie of thee met wat lekkers,  aan de slag gaan met hun eigen uitdaging.

Wil jij ook een mooie wandeling maken en op verrassend nieuwe ideeën komen? Meld je dan aan via info@dehemelbestormers.nl   of via onze Facebookpagina bij Evenementen

De volgende wandelingen zijn:

  • zaterdag 14 juli, zaterdag 15 september,
  • zaterdag 13 oktober, zaterdag 10 november
  • 10.00 – 12.30 uur
  • hotel-restaurant Gaia in Diepenveen
  • kosten: € 12,50,-  (excl BTW) p.p. per keer
  • consumpties voor eigen rekening
  • verzamelen: de grote parkeerplaats bij de weginspiratie-wandeling

In beweging blijven

Afgelopen winter hebben we ons als De Hemelbestormers gericht op wat ons nou De Hemelbestormers maakt. Net als veel startende bedrijven is het voor ons ook nodig om de meerwaarde te ontdekken.

Nu onze missie staat als een huis, is de volgende stap dit te vertellen aan potentiële klanten. En als echte hemelbestormers pakken we dat op een creatieve manier aan. Misschien herken jezelf wel in de volgende uitdaging:

Onze uitdaging is de volgende:

Hoe krijgen we een volgende opdracht op een manier die bij ons past?

Bij ons past het in beweging blijven door het aangaan van uitdagingen. Bij ons past persoonlijk contact maken en we denken ook dat onze klanten dat als positief opmerken. Bij ons past mensen inspireren en op ideeën brengen.

Al snel komen we op het idee om in beweging blijven letterlijk te nemen. Als we nou eens op de fiets persoonlijk contact maken met HR of P&O mensen binnen de bedrijven in Deventer. Als we de tijd nemen om te zien hoe het bedrijf reilt en zeilt. En in een persoonlijk gesprek wensen en uitdagingen kunnen horen die er spelen. Als we dan mogen vertellen waar we als De Hemelbestormers een bijdrage in kunnen leveren, hebben we mogelijk een match. Dus hup in de benen en google maps aan.

We zijn on tour in Deventer – op de fiets. Ben je nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Dan zorgen we ervoor dat jij ook op onze route ligt.

Bel of app ons; gewoon doen. 06 83174820 (Anneke Blok)
06 13428008 (Elisabeth Baron)

We hopen je te inspireren met deze blog om niet te blijven nadenken, maar te gaan doen.

Inspiratie kun je ook krijgen tijdens de wandelingen die we vlakbij Deventer verzorgen. Kijk hier voor meer informatie.

 

Onderwijs en Creativiteit

Ken je dat? De werkdruk is te hoog, de school heeft weer een nieuwe visie, je staat parttime voor de klas en komt niet toe aan wat je de leerlingen echt wilt meegeven voor hun leven.

Het belang van open kijken naar wat er mogelijk is erken je wel, maar bijna niemand komt er aan toe.
Ja, maar … hoor je al snel. Wat levert het op? Het kost te veel tijd. We doen toch al heel veel!


Een onderdeel van creativiteit is het uitstellen van oordeel. Hiermee sta je open voor mensen en ideeën om je heen.

Dat kun je in iedere les of activiteit toepassen. Opvallend is dat de mensen die dit kunnen elkaar hier ook scherp op houden. Zo bouwen ze tijdens het werken met thema’s voort op elkaars ideeën en reageren ze met ‘ja, en ..’ op elkaar.

Wil je dit en andere creatieve vaardigheden en denktechnieken ook leren met je team, neem dan contact op met ons. We denken graag met je mee, en helpen je door middel van onze aanpak om hogerop te komen met jouw creativiteit in het onderwijs!

Why? waarom we doen wat we doen

Steeds sneller en vaker is er binnen organisaties sprake van nieuwe doelen, een andere visie, hogere targets die gehaald moeten worden en personeel dat  duurzaam inzetbaar moet zijn.

Bij onze klanten merken we dat de druk op hun mensen steeds hoger wordt. Ze lopen dan mogelijk tegen hun grenzen aan, omdat er geen ruimte meer is voor fouten, alleen maar voor successen. De motivatie van het personeel gaat daarmee omlaag en de kans op bijvoorbeeld een burn-out wordt groter.

why_uitdaging_aanpak

Hoe houd je je personeel nog gemotiveerd om mee te gaan in deze veranderingsprocessen?

Wij denken dat er ruimte moet en kan zijn voor innovatie vanuit de mens, persoonlijke betrokkenheid en leren door te doen en fouten te mogen maken. Als je (h)erkend wordt en gewaardeerd wordt, voel je je meer tevreden en ga je ook meer je best doen voor de ander vanuit je kracht en passie.
Mensen kunnen leren en dat is ook fouten durven te maken. Die ruimte krijgen ze bij ons. Daarom geven wij trainingen vanuit betrokkenheid met de persoon. Op zoek naar plezier in het proces waarbij je je verstand, je gevoel en je lichaam gebruikt. En waardoor je zelfwaardering krijgt.

Wij zijn er van overtuigd dat je meer kunt halen uit wat er in de mensen zit door ze eigenaar te laten worden van de verandering. Dit doen we door ze te motiveren tot aanpassen aan een nieuwe situatie vanuit eigenheid en eigenaarschap. We maken hierbij gebruik van de kracht van creativiteit en creatieve denktechnieken.  Zo komen ze op nieuwe ideeën en oplossingen, die worden uitgewerkt en omgezet in concrete acties.

how_uitdaging_aanpak

Wij geloven in de kracht van creativiteit en creatief denken. We genieten er van als we mensen in hun kracht kunnen zetten, als ze blij en verrast zijn door onze methode loslaten - plezier - toepassen. Het is prachtig om ze te laten ontdekken dat hun eigen ideeën omgezet worden in toepasbare projecten die verbetering brengen in het bedrijf. We zien bij onze klanten dat deze methode aanslaat.

Is het voor jouw bedrijf ook de tijd om ruimte te geven aan je team?

Wij beloven dat je bij ons leert om het plezier weer terug te vinden door eigenaar te worden van het proces, gebruikmakend van de kracht van creativiteit.

what_ eigenaarschap_uitdaging_oplossing

leren - ontwikkelen - betrokkenheid - verandering - creativiteit - nieuwe ideeën uit mensen zelf - eigenaarschap - concrete acties - blijvend resultaat

Lees hier meer over onze teamtraining. Heb je vragen of wil je overleggen wat wij voor jou kunnen doen, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Presentatie training door team QC Grolsch

Team QC heeft vandaag een mooie presentatie gegeven aan directie en management Grolsch over wat ze hebben ontdekt en geleerd van onze training! Lef, creativiteit, samenwerken en eigenaarschap!

Trots op wat ze hebben bereikt: Commitment voor de vernieuwende ideeën die ze hebben ontdekt en uitgewerkt.

Top! Dat smaakt naar meer!